Пърленки на тиган с шунка и кашкавал

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пърленки на тиган с шунка и кашкавал
admin
Добавена от: admin
10 Февруари 2015
66924
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Необходими продукти

1 ч.ч. кисело мляко

2 ч.ч. брашно

1 ч.ч. настърган кашкавал

1 ч.ч. настъргана шунка (или колбас по избор)/или чаша натрошено сирене с нарязан магданоз

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. захар

1/2 чаена лъжица сода бикарбонат

Настържете кашкавала.
Смесете киселото мляко със содата, солта, захарта и разбъркайте.

Прибавете брашното, кашкавала и замесете твърдо тесто, което разделете на 6 равни топки.


Настържете шунката.
Може вместо шунка да натрошите сирене и да добавите нарязан магданоз. 
Разточете всяка топка на кръгла кора.


Сложете от едната страна на всеки разточен пласт избраната плънка и затворете и разточете още веднъж.


Изпечете пърленките в тиган с малко мазнина от двете страни до готовност и поднесете горещи.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft