Само при мисълта за него и ми потичат лигите, толкова вкусна манджа няма просто

вход през zajenata.bg
регистрация през facebook
Активирай автоматично своя акаунт в За Жената, като влезеш през твоя Facebook
регистрация през zajenata.bg
Прочетох и съм съгласен с правата и задълженията на потребителя при ползване на услугите на сайта
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само при мисълта за него и ми потичат лигите, толкова вкусна манджа няма просто
01 Август 2017
5602

Тези патладжани със сирена стават просто удивителни

Предлагаме ви рецептата за патладжани със сирена. Толкоз са вкусни, че категорично ще си ги правите редовно.

Щяха да ми идват много важни гости от чужбина, исках да направя нещо, което хем да е типично българско, хем да е изящно и вкусно Само при мисълта за него и ми потичат лигите, толкова вкусна манджа няма просто Свекърва ми направо ме разби, какво ястие спретна с патладжан обра ми точките, не съм вярвала, че може да е толкова вкусно Примерни постни ястия за Бъдни вечер и какво трябва да имате на масата задължително, ако искате пари, здраве и късмет Толкова е вкусен, че само като се сетя за него и ми става едно хубаво на душата и забравям за всичко Най- добрите трикове за приготвяне на риба, с тях никога няма да сгрешите, без значение дали ще я печете, пържите или варите Хич не обичаме риба вкъщи, но традицията повелява, че за здраве трябва да се хапне и затова почнах да правя този пай
А и никак не са сложни за приготвяне у дома.

 

Лесни, апетитни и много красиви стават тези патладжани със сирена

Трябват ни четири средни патладжана, зехтин, четири-пет домата или 400 грама доматен сос.

А за плънката са ни нужни 200 грама моцарела, 400 грама крема сирене, 150 грама настърган пармезан, две яйца, черен пипер, сол на вкус.

Първо е необходимо да си нарежем патладжаните на 12 ивици и да ги намажем с малко зехтин и от двете им страни. Готвим ги на тиган и на умерен огън по 1-2 минутки от всяка страна, докато започнат да омекват.

След това ги преместваме настрани, за да изстинат. Всички продукти за вкусната плънка си ги смесваме в една купа, като леко разбием преди това яйцата и разкъсаме моцарелата.

Взимаме един плосък съд от йенско стъкло и намазваме дъното му с доматения сос. Върху всяка от ивиците патладжан поставяме от плътката, а после завиваме хубаво на руло.

Нареждаме си рулцата от патладжани върху доматения сос или нарязаните пресни домати и ги поръсваме с настърган пармезан или накъсана моцарела.

После пъхаме ястието да се пече във фурната за около 25 минутки, а самата фурна вече сме я загряли на температура от 200 градуса. Щом моцарелата или пармезанът започнат да се размекват, значи вкусотията е готова. А тя наистина става зверски апетитна.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft