'Бавно' агнешко за Великден

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
\'Бавно\' агнешко за Великден
'Бавно' агнешко за Великден
admin
Добавена от: admin
43234
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 кг. агнешка плешка
2 - 3 с.л. зехтин
1 - 2 главички чесън, разполовени
15 мл градински чай (2-3 щипки)
15 мл розмарин (2-3 щипки)
200 гр. мини лукчета (арпаджик)
250 мл телешки или пилешки бульон
250 мл сухо червено вино
ситна кафява захар
сол и черен пипер
 

Изрежете излишната мазнина от агнешкото, подправете го на вкус и намажете с олио с четка. Сложете чесъна, градинския чай, розмарина и лукчетата в дълбока тава (достатъчно голяма, за да побере агнешкото).
Сложете агнешкото върху подправките и лука и излейте отгоре бульона, захарта и виното. Покрийте с капак или алуминиево фолио. Печете на 120°C за около 3-4 часа, или докато стане крехко месото. Извадете агнешкото и дръжте на топло място, а през това време сложете тавата на котлона и сгъстете останалата течност до консистенцията на сос.
Нарежете и поднесете със задушени зеленчуци или прясна салата.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft