Агнешко на фурна със спанак и бира

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Агнешко на фурна със спанак и бира
Агнешко на фурна със спанак и бира
admin
Добавена от: admin
45415
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 1/2 кг агнешко месо
1 кг спанак
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
1 глава лук
1 връзка магданоз
сол
черен пипер
1 ч.ч. бира

Време: 90 минути

Месото (1 1/2 кг) се нарязва на големи парчета. Солта и черният пипер се разбиват с бирата [[10]]. В тази смес се топят парчета агнешко месо. Нареждат се в тава и се покриват с фолио. Пекат се в предварително загрята до 180 градуса фурна до пълна готовност (1 час).
Спанакът (1 кг), лукът (1 глава), пресният лук (1 връзка), чесънът (1 връзка), магданозът (1 връзка) се нарязват на ситно. Посоляват се и се подправят с черен пипер. Месото се изважда от тавата, а спаначено-лучената смес се нарежда в нея върху соса, получен от печенето. Отгоре се нареждат парчетата месо и тавата се връща във фурната. Ястието се пече до пълното омекване на зеленчуците и получаването на златиста хрупкава коричка на месото.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft