19 Февруари 2013
324640
Турска баклава
Баклава с готови кори
Баклава с локум
Баклава от бутер тесто и орехи
Гръцка баклава
Иракска баклава
Баклава с шоколад и орехи
Баклава с орехи и стафиди
Баклава от бутер тесто и орехи
бутер тесто - 500 г
орехи - 2 ч.ч. смлени
яйца - 1 - 2 бр.
захар - 1/2 ч.ч.
ванили - 2 пакетчета
ЗА СИРОПА
захар - 3 - 4 ч.ч.
вода - 3 - 4 ч.ч.
ванилия - 1 прахче
лимони - настъргана лимонова кора
Добре разбийте яйцата със захарта и ванилията, добавете смлените орехи и добре объркайте до хомогенизиране.
Разделете бутер тестото на два правоъгълника. От сместа разпределете по средата на всеки по дължината на правоъгълника и завийте на руло.
Всяко руло нарежете на малки парчета, подреждайте ги в подмазнена тава и и ги изпечете в загрята силна фурна.
Пригответе сиропа, като варите продуктите за него няколко минути.
Приготвената баклава сиропирайте със захарния сироп. Поднесете на следващия ден, за да може баклавичките да се напоят.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари