Баница на плисета за майстори в кухнята

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Баница на плисета за майстори в кухнята
Баница на плисета за майстори в кухнята
admin
Добавена от: admin
65243
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
150 гр. сирене
4 яйца
1 бакпулвер
200 мл кисело мляко
100 мл олио
1 равна чаена лъжичка сол
сусам на вкус

1. С миксер разбийте яйцата, след което добавете киселото мляко, бакпулвера, олиото и солта. Разбъркайте хубаво. 
2. На всяка кора настържете малко сирене и я нагънете като хармоника (на плисета), като сгъвките трябва да са широки от 2 до 2,5 см. Всяка нагъната кора слагайте в тавата, така че да се получи ефекта на акордеон. 
3. След това с течния пълнеж постепенно запълнете празнините между сгъвките, така че да са добре напоени. 
4. Поръсете със сусам и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути.

Забележка: 
Когато поставяйте корите, плисетата не трябва да бъдат легнали, а изправени. 
Разпределете добре плънката, за да не останат сухи места.
Може да оставите баницата няколко минути да попие плънката, докато се загрява фурната.
Тавата, в която ще печете баницата, трябва да бъде точно толкова дълга, колкото са дълги корите, за по-красив външен вид.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft