Бързи бутерки с шунка и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Бързи бутерки с шунка и кашкавал
Бързи бутерки с шунка и кашкавал
admin
Добавена от: admin
68306
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка (2 листа) замразено бутер тесто, размразено на стайна температура
2 с.л. дижонска горчица
125 гр. качествена шунка, нарязана на тънко
250 гр. настърган кашкавал или сирене Грюер (Ементал, Гауда и пр.)
1 яйце, разбито с 1 с.л. вода

Загрейте фурната на 220 градуса. Сложете лист хартия за печене върху тавичката, в която ще печете. Върху набрашнена повърхност сложете единия лист от бутер тестото и внимателно го разточете до размери приблизително 20х30 см. Сложете разточения лист върху тавата и намажете центъра му с горчицата, като оставите ненамазан бордюр около 2 см. Отгоре подредете слой от шунката и поръсете с кашкавала (също оставяйки бордюр). Намажете бордюра с разбитото яйце.
Разточете втория лист тесто върху набрашнена повърхност до същия размер. Поставете го върху покрития с плънката тестен лист, като изравните краищата - изрежете ги ако е нужно с малък остър нож. Притиснете ги леко един към друг (може да се наложи да опънете леко тестото, за да паснат двата листа). Накъдрете бордюра на тестото с вилица. Намажете отгоре с яйчената смес и направете няколко разреза с остър нож, за да излиза парата при печенето.
Изпечете за 20 - 25 минути, докато се надуе и стане златисто. Оставете да се охлади леко, преди да поднесете.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft