Двойно шоколадова торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Двойно шоколадова торта
Двойно шоколадова торта
admin
Добавена от: admin
58377
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100гр. краве масло
1 чаша прясно мляко
1 с.л. лимонов сок
1 чаша брашно
1ч.л. сода
50гр. какао
1 чаша захар
3 яйца
ЗА ГЛАЗУРАТА:
250гр. шоколад
3 суп.л. захар
300мл. сметана

Брашното се пресява, добавят се содата и какаото и се разбърква. Млякото се изсипва в купа, заедно с лимоновия сок и се оставят малко да престоят. Маслото се разбива с половината захар, слагат се едно по едно яйцата и се сипва и останалата захар. Като се редуват се прибавят едно по 2с.л. от брашното и млечната смес. Полученото тесто се разделя на 2 части се изсипва във две форми за торта, намазани с маргарин и постлани с фолио. Пече се, докато дървена клечица, потопена в тестото, излиза суха. Изчакват се блатовете да изстинат. Шоколадът се разтопява на водна баня, прибавят се захарта и сметаната. Всеки блат се разрязва на две. Слепват се със шоколадовата глазура. С част от нея се намазва и горната част на тортата и се доукрасява по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft