 
                
            
	200 г маргарин
	150 г захар 
	6 яйца 
	3 с. л. брашно
	2 ч. л. бакпулвер
	150 г шоколад
	150 мл прясно мляко за разбиване
	1 пакетче суха сметана
	филирани бадеми за поръсване 
Маргаринът се разбива със захарта, докато се получи пухкава смес. Жълтъците на яйцата се отделят и се добавят един по един, като след всеки жълтък сместа се разбива по около 1 минута.
Белтъците се разбиват на пяна в отделен съд. Изсипва се пресятото брашно и разбиването продължава. Добавя се бакпулверът, сместа се разбърква и се прехвърля при разбитите маргарин, захар и жълтъци. Разбърква се с шпатула.
Сместа за блата се изсипва в намазнена и набрашнена форма с пръстен (диаметър 24 см). Пече се около 25-30 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна. След това се оставя да се охлади.
Сметаната и прясното мляко се разбиват на сняг. Шоколадът се разтопява, оставя се да се охлади леко и се смесва със сметаната.
Охладеният блат се изважда внимателно от формата, обръща се върху решетка и се покрива с шоколадовия мус. Поръсва се обилно с филирани бадеми, като се върти, за да могат да се покрият и стените.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








