Домашен локум

вход през zajenata.bg
Домашен локум
admin
Добавена от: admin
44295
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

750г захар
1,5 л вода
250г нишесте
сок от 1 лимон
ванилия
бадеми, лешници или орехи
пудра захар за овалване
по желание - розова вода или безвредна сладкарска боя

Захарта се стопява в 1,250 л вода и се прецежда. Останалата вода се налива постепенно в нишестето, като се бърка непрекъснато, докато се получи гладка кашица. Прецежда се през тензух и се налива в разтворената захар, като се бърка с дървена лъжица. Сместа се поставя на огъня и след като заври, се добавя лимонов сок. Локумът е готов, когато капка от него в студена вода стане на топче. Орехите, бадемите или лешниците се препичат на фурна, обелват се и се поставят нарязани на две, малко преди да се свали сместа от огъня. Излива се в тава, избърсана с памуче, натопено в олио. Като изстине, се нарязва на квадратчета, които се овалват в пудра захар.
По желание може да оцветите локума с розова вода или няколко капки безвредна боя (малко преди да го свалите от огъня).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft