Домашен пилешки пастет

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Домашен пилешки пастет
Домашен пилешки пастет
admin
Добавена от: admin
20153
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пилешки дробчета – 500 гр.
масло – 40 гр.
яйца – 4 бр.
кисели краставички – 2 бр.
чесън – 2 скилидки
червени чушки – 1 бр. печена
лук – 1 глава
магданоз – 5 стръка
пилешки бульон – 1 кубче
желатин – 1 пакетче
соев сос – 3 с. л.
чубрица – 1 ч. л.
куркума
черен пипер

Яйцата се сваряват твърдо и се охлаждат, след което се обелват. Белтъците се нарязват на малки кубчета а жълтъците се намачкват. Лукът се нарязва на едро а чесъна на ситно.

Лукът се задушава за 10 минути на тих огън в предварително загрятото масло. След което се добавя чесъна. Увеличава се температурата на котлона, слагат се дробчетата и се пържат 10 - 12 минути.

Дробчетата се овкусяват със соев сос, черен пипер и чубрица. Разбъркват се добре. Сместа се смила заедно с жълтъците и магданоза.

Желатинът се залива с 2 - 3 с. л. студена вода и след като набъбне, се разтопява на водна баня. Бульонът се разтваря в 200 мл. топла вода в който се добавя отпуснатият желатин (трябва да са с еднаква температура). Поръсва се с куркума.

Пастетът се разпределя в купички. Върху който се нареждат кубчетата от краставичките и белтъците от яйцата, между тях се поставя по ивица червена чушка и 1 - 2 листа магданоз. Отгоре се залива с желатина. Оставя се в хладилник да стегне.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft