Есенен кекс за стопляне на душата и подготовка за студената зима

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Есенен кекс за стопляне на душата и подготовка за студената зима
Есенен кекс за стопляне на душата и подготовка за студената зима
alex
Добавена от: alex
39691
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. изчистена тиква, 200 гр. кристална захар, 2 големи яйца (размер L), 120 мл. олио, 15 гр. бакпулвер, 300 гр. брашно, 1/2 чаена лъжичка канела (не слагайте повече, защото ще превземе вкусът на тиквата и ще доминира над нея), половин чаена чаша едро нарязани орехи, пакетче от 16 гр. ванилова захар.

Настържете на ситно ренде тиквата. Пресейте брашното с бакпулвера. В купа изсипете захарта, ваниловата захар и прибавете двете яйца. Разбийте ги на ръка с вилица или ръчна разбивачка до еднородност (не повече). На тънка струя при непрекъснато бъркане (с вилица или тел за разбиване) добавете олиото

Щом яйцата усвоят мазнината, добавете 1/3 от брашното и разбъркайте с дървена лъжица или силиконова шпатула. Прибавете канелата и половината на настърганата тиква. Разбъркайте отново.

Идва ред отново да прибавите половината на останалото брашно и разбърквате. Добавяте втората част на настърганата тиква и отново следва разбъркване. Прибавяте последното брашно и едро нарязаните орехи и смесвате с тестото. Сместа е много гъста. Намаслете кексова форма (най-добре с малко студено краве масло) и поръсете равномерно с брашно. Излишното брашно изтупайте като обърнете формата над мивката и потупате дъното и.

Ползващите като мен силиконова форма не е нужно да намасляват и набрашняват формата.

Кексът се пече в авансово загрята фурна на 170 градуса на средна скара без вентилатор. Печенето при мен беше за 40 минути, но след изтичането на 30 минути може да пробвате с дървено шишче за готовността на кекса с тиква. Времето е относително за изпичането. Зависи от фурната, от големината и дълбочината на формата, която ползвате.

Готовият кекс оставете за 10-15 минути да се охлади във формата, след което обърнете варху решетка и го оставете да се охлади напълно. Ако желаете докато е още топъл вашия кекс с тиква може да го поръсите с пудра захар.

Поднесете кекса с чай, мляко или кафе.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft