Ето защо не трябва да ядете риба тон от консерва. Може да бъде прекалено опасно за живота ви

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ето защо не трябва да ядете риба тон от консерва. Може да бъде прекалено опасно за живота ви
14911
Ето защо не трябва да ядете риба тон от консерва. Може да бъде прекалено опасно за живота ви

Консумацията на риба и рибни продукти носи много ползи за здравето на човека. Оказва се обаче, че консервираните такива са лишени от доста полезни хранителни вещества, което допринася за вредата от техния прием.

Рибата тон е много богата на протеини, омега-3 киселини, йод, желязо и витамини от В-групата.

В случаите обаче на прекомерен прием, предимно от рискови групи - бременност и детска възраст, трябва много да се внимава.

Доказано е, че консервите с риба тон са много богати на протеин, като само една опаковка доставя 50 % от дневните нужди. Но е много важно да се внимава с честото ядене на риба тон.

Също по този начин съхранен, рибният продукт е по-беден на омега-3 мастни киселини за разлика от прясната риба. Знаем, че присъствието на рибни деликатеси в менюто е важно за правилното функциониране на сърдечно-съдовата система, както и за поддържането на здрава кожа и коса.

Друг недостатък от консумацията на консерви с риба тон е наличието на много натрий (сол). Разбира се, че натрият в определени стойности е нужен за здравето на човека, но излишъкът му довежда до сериозни здравни отклонения. Такива са задържането на течности] в тялото, а оттам се стига и до покачване на артериалното налягане. По тази причина хората с високо кръвно е необходимо да ограничават приема на рибни консерви., споделиха от петел.бг.

 

И ако все пак се изкушавате да си купите поне една, то преди това прочетете внимателно съдържанието за наличието на натрий, живак, захар и други.

Живакът е нещо, с което бременната жена и децата е необходимо много да внимават. Ако се приема в големи дози, става токсичен и много опасен за човека.

Консервата с риба тон съдържа високи количества метилживак, който опасен невротоксин, който се натрупва в отделните органи и тъкани (мозък, бъбреци и други). Симптомите на отравяне с живак са усещане за изтръпване в различни части на тялото, тремор, затруднено ходене, проблеми със зрението, паметта. Опасността е много голяма и за нероденото дете, още в утробата на жената.

В консервите с риба тон се съдържа още съединението Бисфенол А, или по-точно в опаковката. Опасността идва от факта, че той преминава и в състава на рибата. Той влияе негативно върху мозъка, както и е много опасен при бременност и за малките деца.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft