Рецепти за свинско с ориз

вход през zajenata.bg
696834

Задушено свинско с ориз

 свинско месо - 500 - 600 г
лук - 2 глави кромид, може и 1 връзка зелен лук
ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
спанак - 500 г
домати - 2 - 3 броя
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
сол
Нарежете свинското на хапки и го сложете да се задушава в малко мазнина и вода. Успоредно запържете лука с малко сгорещено олио, като прибавите 2 с.л. вода и сол. Щом омекне добавете предварително накиснатия и отцеден ориз, добавете сол, черен и червен пипер и разбъркайте.

След като се запържи, изсипете накълцания спанак, месото и около 600 мл бульон. Оставете ориза да набъбне и добавете нарязаните на съвсем дребни кубчета домати. Оставете ястието на котлона, докато доматите уврат.

Овкусете още веднъж с подправки и махнете от огъня. По желание може да прехвърлите спанака с ориз и свинско месо в тава и да го запечете за 10 минути в предварително загряна силна фурна. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft