Заек с кестени и сушени домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Заек с кестени и сушени домати
Заек с кестени и сушени домати
admin
Добавена от: admin
14447
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Цепнете кестените от горната страна на кръст. Сложете тенджера с вода да заври. Изсипете кестените във врящата вода и оставете да се варят 4-5 минути. Отцедете ги в гевгир и ги измийте под студена вода. Обелете.

Разрежете заека на 6-8 парчета. Сушените домати нарежете на дребни парченца. Обелете чесъна и го накълцайте на ситно. Стрийте пипера и хвойната.

 

Загрейте зехтина в дълбока тенджера с двойно дъно. Запържете заешкото в загрятата мазнина до златисто-кафяво. Добавете доматите, кестените, чесъна, пипера и хвойната, мащерката и дафиновия лист и ги запържете за кратко с месото. Угасете сместа с половината вино и половината от бульона. Подправете със сол и оставете тенджерата да къкри под капак на тих огън около 45 минути, докато месото и кестените омекнат добре. Бъркайте от време на време, така че да не загорят кестените. Добавете евентуално още червено вино, ако течността се изпари.

Извадете парчетата заешко и кестените от тенджерата и ги дръжте във фурната на 50ºC в покрит съд до поднасянето. Махнете подправките.

Излейте в тенджерата останалото червено вино и варете, докато течността се сгъсти. По желание може да пюрирате половината кестени и да ги добавите към соса. Овкусете със сол и прясно смлян шарен пипер. Поднесете заешкото с кестените и соса от червено вино.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft