Рецепти за зеле

вход през zajenata.bg
84490

Зеле с боб на фурна

Зеленчукови ястия 4 297 пъти видяна


ПРОДУКТИ:
боб - 300 - 400 г, червен или шарен
зеле - 1 прясна зелка
моркови - 2 броя
зехтин - 8 с.л.
домати - 1 - 2 пресни или 2 с.л. доматено пюре
чесън - 1/2 глава, цели скилидки
червен пипер - 1 с.л.
чубрица - 1 - 2 ч.л.
джоджен - 1 щипка
магданоз - 1 щипка
дафинов лист - 1 брой
майорана - 1 ч.л., по желание
черен пипер - млян, на вкус
сол - на вкус
ПРИГОТВЯНЕ :

Накиснете боба за 1 нощ във вода. На следващия ден го сварете в две води, като във втората вода сложите малко сол, мазнина и скилидки чесън. Готовият боб отцедете заедно с чесъна.

Загрейте зехтина в дълбок тиган и сложете да се задушат за 2 минути първо морковите, а след това и накълцаното зеле. Разбъркайте добре, докато зелето омекне и намали обема си. Накрая овкусете с червения пипер, чубрицата, джоджена, магданоза, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте.

Прехвърлете зелето в подходяща тава за печене, сипете боба и разбъркайте всичко заедно. Добавете и майораната, дафиновия лист, доматите или пюрето, долейте 1 ч.ч. гореща вода, отново разбъркайте и сложете да се пече, докато течността се поизпари на умерена фурна. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft