Зелен фасул рецепти

вход през zajenata.bg
791733

Зелен фасул с картофи

500 г картофи
500-600 г зелен фасул
2 бр. моркови
1 бр. чушка
1 глава лук
2 бр. домати
3-4 скилидки чесън
пресен джоджен
1 ч.л. червен пипер, сол
олио
пресен магданоз

Запържват се (или се задушават) ситно нарязаните лук, моркови и чушка. Поръсват се с червения пипер. Налива се малко вода. Прибавят се картофите, нарязани на по-едри парчета. Оставят се да се задушат десетина минути. Доматите се пасират (или се нарязват на ситно) и се прибавят към зеленчуците. Наливат се 1-2 чаши гореща вода. Ястието се покрива с капак и се оставя още 10-15 минути. Прибавя се зеления боб. Посолява се и се подправя със ситно нарязан джоджен. Ако е необходимо, се долива още гореща вода. Може да се прибави и 1 с.л. брашно, разтворена във водата, за сгъстяване на соса. Покрива се с капака и се оставя на слаб огън да къкри, докато зеленчуците омекнат. Десетина минути преди да се свали от огъня, се прибавя нарязания чесън (не много ситно, да се усеща в яденето). Ястието се поднася поръсено със ситно нарязан магданоз.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
Ястия със зелен фасул
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft