Исках да направя нещо различно, завъртяно и много вкусно, че всички да ахнат от възхищение и да завидят на кулинарните ми умения

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Исках да направя нещо различно, завъртяно и много вкусно, че всички да ахнат от възхищение и да завидят на кулинарните ми умения
Исках да направя нещо различно, завъртяно и много вкусно, че всички да ахнат от възхищение и да...
23239
Исках да направя нещо различно, завъртяно и много вкусно, че всички да ахнат от възхищение и да завидят на кулинарните ми умения
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта е повече от специална- пастет с пилешки дроб и сирене – вкусен деликатес за всеки повод

Ако сте планирали да приготвите празнична трапеза у дома? Ние ви предлагаме една рецепта за ястие, което отговаря на основните изисквания за идеално угощение: вкусно е, изглежда празнично и не е твърде калорично. Основните съставки на домашния пастет съдържат почти толкова протеини, колкото диетичното месо от пилешки гърди.

Да приготвите този пастет ще успеете до вечерта.

 

Необходими продукти:

. 500 гр. пилешки дробчета
. 300 гр. сирене
. 10 гр. желатин
. 150 гр. домати
. 150 гр. моркови
. 150 гр. лук
. 20-50 мл. коняк (желателно е, но не е задължително; добавянето на малко количество алкохол перфектно подчертава вкуса на пастета, но прекомерното количество – ще направи така, че ястието да има изразен вкус на коняк; затова количеството на добавения коняк е според вкуса на кулинаря – добавете малко,
опитайте и ако е необходимо, добавете още малко; колкото по-качествен и ароматен е коняка, толкова по-малко се добавя)
. зелени подправки
. сол
. растително масло

В тази рецепта за домашен пастет можете да използвате според вкуса си и в зависимост от това с какво разполагате, различни продукти – не само месни, но и рибни. Можете да промените по ваш вкус и състава на сиренно-зеленчуковия слой.

 

Начин на приготвяне:

. Накиснете желатина в 150 мл. студена, преварена вода и го оставете за 1 час.

. Нарежете лука на ситно.

. Доматите нарежете на кубчета.

. Зелените подправки се нарязват на много ситно.

. Моркови, сварени предварително за 5-7 минути, но цели – настържете на ситно ренде.

. Сиренето също настържете на ситно ренде.

. Запържете лука в олио до златисто кафяво (лука е готов, когато изчезне миризмата на суров лук).

Невероятно вкусен пастет с пилешки дроб и сирене

. Добавете дробчетата (може да ги замените с говеждо месо, нарязано на малки кубчета) към лука, солта и запържете до готовност (около 10 минути).

Невероятно вкусен пастет с пилешки дроб и сирене

Забележка

Ако използвате свински черен дроб, той трябва да бъде нарязан на парченца и накиснат предварително за около 2 часа в студена вода, която се сменя 3-4 пъти (за да стане по-нежен, може да добавите към водата малко мляко – около 15-20%).

. Охладете.

. Загрейте набъбналия желатин до началото на кипене, но без да кипва. След което го охладете малко.

Невероятно вкусен пастет с пилешки дроб и сирене

. Прекарайте изпържения дроб през месомелачка.

Невероятно вкусен пастет с пилешки дроб и сирене

. Смесете смления дроб и настърганите моркови.

Невероятно вкусен пастет с пилешки дроб и сирене

. Добавете половината от разтворения желатин към сместа от дроб и моркови и разбъркайте добре.

Невероятно вкусен пастет с пилешки дроб и сирене

. Леко разбъркайте настърганото сирене, нарязаните домати и зелените подправки.

Невероятно вкусен пастет с пилешки дроб и сирене

. Добавете останалата половина от разтворения желатин към сиренната смес и разбъркайте.

. Поставете половината от сместа с дроб и моркови във форма (в този случай се използва форма с размери 11 х 23 см и височина 5 см) и заравнете.

Невероятно вкусен пастет с пилешки дроб и сирене

. Върху тази основа внимателно поставете сиренния слой и заравнете.

Невероятно вкусен пастет с пилешки дроб и сирене

. След това отгоре сложете оставащата смес от дроб и моркови и отново изравнете.

Невероятно вкусен пастет с пилешки дроб и сирене

. Поставете формата в хладилник за около 5-6 часа, за да се стегне желатина.

. След това за кратко избършете формата с кърпа, напоена в топла вода, покрийте формата плътно с една чиния за сервиране и я обърнете с бързо движение.

. Украсете отгоре според вкуса си и сервирайте на масата.

Невероятно вкусен пастет с пилешки дроб и сирене

 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft