Крокети с кайма и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Крокети с кайма и сирене
Крокети с кайма и сирене
admin
Добавена от: admin
41977
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 с. л. масло
1 с. л. ситно накълцан лук
3 с. л. брашно
1 ч. ч. прясно мляко или бульон
1 с. л. накълцан магданоз
1 ч. л. сол
1 ч. л. сос Уорчестър
1/8 ч. л. къри на прах
2 ч. ч. запържена телешка или пилешка кайма (може и смес от 2-те)
1 1/2 ч. ч. настъргано меко сирене Гауда или Едам
1 ч. ч. галета
2 яйца (разбити с 2 с. л. вода)

Разтопете маслото и запръжете в него лука докато стане прозрачен. Прибавете брашното и разбъркайте. Постепенно прибавяйте млякото или бульона. Варете, като бъркате непрекъснато докато се сгъсти. Прибавете магданоза, солта, соса Уорчестър, кърито, месото и сиренето. Варете около 5 мин. Охладете сместа няколко часа в хладилника.
Оформете изстудената смес на малки топчета с помощта на чаена лъжичка. Потопете готовите топчета в галетата, след това в яйцата и накрая пак в галетата. Подредете топчетата в плитък съд и ги оставете да се охладят за 1 ч. в хладилника.
Пържете топчетата в сгорещено олио във фритюрника по 2 мин. Поставете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината от тях.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft