Пай с кайма, спанак и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пай с кайма, спанак и сирене
Пай с кайма, спанак и сирене
admin
Добавена от: admin
15185
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 листа бутер тесто
400 гр. не много мазна кайма (телешка, говежда)
250 гр. замразен спанак
1/2 чаша настъргано сирене Чедър
2 големи глави лук
2 скилидки чесън
1 с.л. доматена паста
зехтин
сол и черен пипер на вкус
яйце за намазване

Загрейте фурната на 200C. Размразете спанака в купа. Нарежете лука на дребно и го задушете в малко зехтин, разбърквайки, докато омекне и леко покафенее. Оставете настрана. В друг тиган задушете каймата до кафеникаво в малко зехтин, след което добавете спанака, доматената паста, счукания чесън и лука. Смесете добре, така че каймата да се раздроби. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Размразете тестото. Намазнете голяма кръгла форма за пай или тарт и поставете отгоре единия лист тесто, като набодете отгоре с вилица по цялата повърхност. Отгоре пресипете плънката с каймата и покрийте с лентички, изрязани от втория лист тесто, под формата на решетка. Намажете тестото с разбито яйце. Изпечете в загрятата фурна за 20 минути.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft