Лазаня Вегетариана с Бешамел и доматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Лазаня Вегетариана с Бешамел и доматен сос
Лазаня Вегетариана с Бешамел и доматен сос
admin
Добавена от: admin
44372
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет кори за лазаня
1 килограм пресни гъби, нарязани
3/4 чаша нарязана зелена чушка
3/4 чаша нарязан лук
3 скилидки чесън, счукан
2 супени лъжици зехтин
750 мл. доматен сос
1 чаена лъжичка сушен босилек
400гр. обезсолено сирене
2бр. настъргана моцарела
2 яйца
1/2 чаша настърган пармезан
За соса Бешамел:
50 гр. масло
50 гр. брашно
1/2 литър мляко
сметана
За доматения сос:
500 мл. домати - от бутилка или консерва
пресни листенца босилек и майоран
сол и черен пипер на вкус
1/2 глава лук
2-3 скилидки чесън 

Поставете корите за лазаня в голяма тенджера с вряща вода за 10 минути, докато се сварят (трябва да са ал денте). Изплакнете със студена вода и прецедете.
В голям съд задушете гъбите, зелените чушки, лука и чесън в зехтин. Добавете доматения сос и босилека и оставете да покъкри 15 мин. Когато сосът е готов, смесете го с нарязаното сирене, едната топка моцарела и яйцата.
Загрейте фурната до 180 градуса. Изсипете 1 чаша от соса на дъното на правоъгълна тавичка. Сложете половината от корите, покрийте с половината от сместа със сирене и яйце, половината сос и пармезан.
За соса Бешамел:
Разтопете маслото и прибавете брашното, като бъркате непрекъснато. Трябва да се получи леко препечена кашичка. Сипете на тънка струя млякото, като непрекъснато бъркате, за да не се образуват бучици. Накрая прибавете сметаната.
Залейте лазанята със соса бешамел и отгоре поръсете останалата моцарела.
Печете лазанята в загрята предварително фурна за около 40 минути.
За доматения сос:
Запържете нарязаните лук и чесън в малко зехтин. Прибавете доматите и оставете сосът да къкри, докато се посгъсти. Подправете със зелените подправки, сол и пипер на вкус.
Готовата лазаня поднесете полята обилно със соса и поръсена с пресни листенца босилек.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft