Макаронена лазаня с патладжани и сос Бешамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Макаронена лазаня с патладжани и сос Бешамел
Макаронена лазаня с патладжани и сос Бешамел
admin
Добавена от: admin
12442
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. патладжан
300 гр. макарони
400 мл доматен сос
1 супена лъжица ситно нарязан босилек
2 скилидки чесън
на вкус - сол и зехтин
За сос Бешамел:
60 гр. масло
50 гр. брашно
500 мл прясно мляко
1 супена лъжица Вегета или сухи подправки
на вкус: сол, черен пипер и настъргано индийско орехче

1. Сложете макароните в подсолена вода, за да се сварят, след това ги отцедете. 
2. Нарежете патладжаните на кубчета и ги поставете в тиган с малко зехтин (олио), добавете солта, нарязания чесън и ги запържете няколко минути, докато омекнат. Добавете доматения сос, босилека и макароните, разбъркайте и ги поставете в тавичка, намазана с масло.

Пригответе соса бешамел: 
3. В тенджерка разтопете маслото, добавете брашното и го запържете леко. Постепенно добавете млякото и непрекъснато разбърквайте с тел, докато сосът се сгъсти и започне да ври. Добавете подправки на вкус. 
4. Залейте с бешамела макароните и ги поставете да се запекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25-30 мин. 
5. Сервирайте ги топли.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft