Вкусни рецепти за лазаня

вход през zajenata.bg
506064

Лазаня с кайма и сос

250 г готови кори за лазаня (1 пакет)
250-300 г кайма
1 глава лук
250 г смлени домати от консерва
кашкавал
черен пипер
сол
За соса Бешамел:
4-5 с.л. олио
4-5 с.л. брашно
300 мл прясно мляко

Лукът се нарязва на ситно и заедно със соса от доматите се задушава леко. Добавя се каймата и се разбърква хубаво, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се оставя да се сгъсти.
В друг съд се приготвя сосът Бешамел - слага се олиото да се сгорещи и в него се запържва брашното до зачервяване и се добавя млякото. Сосът се бърка докато се сгъсти и стане хомогенен, подправя се с малко сол и черен пипер и се сваля от огъня.
Корите се приготвят според указанията на опаковката. Редят се в тава, като се почва с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос Бешамел и така до приключване на продуктите, като се завършва с кори, покрити само със сос Бешамел. Поръсва се обилно с настърган кашкавал и се пече в умерена фурна за 30-40 минути.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft