Матнакаш - лесно арменско хлебче със сложно име

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Матнакаш - лесно арменско хлебче със сложно име
Матнакаш - лесно арменско хлебче със сложно име
admin
Добавена от: admin
15485
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
1 чаена лъжичка суха мая
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка захар
350-400 мл вода
2-3 супени лъжици олио
Смес за намазване:
30 гр. брашно
около 20-30 мл вода
малко сол

Направете каша от брашно, вода и малко сол. Постепенно добавяйки останалите продукти омесете тесто, но същевременно в зависимост от брашното поставете първо 350 мл вода. Ако е необходимо, добавете останалите 50 мл. Доомесете с олиото. Оставете тестото да втаса. Втасалото тесто разделете на две равни части, оформете топки, поставете ги в намазана с масло тава, покрийте и оставете отново да втасат. 
След второто втасване намажете тестото с масло и с ръце разплескайте и оформете кръг. С пръсти оформете по краищата на питката венец, като топите ръцете си в сместа от брашно и вода, след това оформете вътре шарка (като на снимката), като отново топите пръстите си в сместа. Оставете отново да втаса около 10 минути. Отново с пръсти, потопени в сместа минете по вече оформените ръбове. Същото направете и с останалата част от тестото. 
Печете хлебчетата в предварително загрята фурна на 220 градуса около 20 минути. Вече изпечени ги извадете, поставете на решетката да се охладят, покрити с кърпа. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft