Мусака с колбас и картофено пюре

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Мусака с колбас и картофено пюре
Мусака с колбас и картофено пюре
admin
Добавена от: admin
29541
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. пресен колбас (шунка, луканка)
450 гр. картофи
320 гр. пресни домати (или домати от консерва 370 г)
85 гр. кромид лук
80 гр. олио
20 гр. краве масло
40 гр. брашно
155 гр. кисело мляко
1 яйце
20-30 гр. кашкавал
няколко стръка магданоз
5 гр. сол
4 гр. червен пипер
 

Картофите се обелват и се сваряват в малко подсолена вода. От сварените картофи, млякото и кравето масло се приготвя картофено пюре. В намазана с растително масло и покрита с кръгчета от доматите тава се разстила на равномерен пласт ½ от картофеното пюре. Върху пюрето се нареждат филийки от доматите, а върху тях – нарязаният на дребни кубчета колбас. Отгоре се поръсва ситно нарязаният лук и се разстила останалото пюре. Ястието се залива със заливка от разбитите яйца, брашното, киселото мляко и настъргания кашкавал и се запича (10-15 минути) във фурна до леко зачервяване. По желание може да заделите част от колбаса и да поръсите върху кашкавала.
Готовото ястие се нарязва на порции и се поднася със салата според сезона.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft