Страхотни рецепти с извара!

вход през zajenata.bg
106007

Пай с извара

1 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер (5 г)
80 г масло
2 с.л. захар
1 бр. неголямо яйце
За плънката:
500 г извара
1/2 ч.ч. захар
3 бр. жълтъци
1 с.л. грис или брашно
100 г заквасена сметана или отцедено кисело мляко
ванилия
За суфлето:
3 бр. белтъци
5 с.л. пудра захар


Начин на приготвяне
За блата: Брашното се пресява с бакпулвера. В средата се прави кладенче, прибавя се студеното масло, нарязва се на малки парченца и се разтрива с брашното, за да се получат маслени трохи. След това се слагат захарта и яйцето. Замесва се тесто, оформя се на топка, завива се с фолио (аз го сложих в найлонов плик) и се оставя за около 30 минути в хладилника.
В това време се подготвят смесите за суфлето и плънката.

За суфлето: Белтъците се разбиват на гъст, твърд сняг, като пудрата захар се добавя постепенно. Съдът се оставя в хладилника.

За плънката: Изварата се разбива със захарта, жълтъците и заквасената сметана. В зависимост от гъстотата на сместа, при необходимост се прибавя гриста (или евентуално брашно).

Охладеното тесто се разстила равномерно в тортена форма с подвижен кант с диаметър 22-23 см, като покрай се издига малък борд. Отгоре се поставя изварената плънка. Пече се на 180С за 30 минути. След 30 минути се изважда от фурната, отгоре равномерно се разстила сместа за суфлето. По желание може да се заглади, или да се направят някакви фигурки с вилица, лъжички или шприц. Паят отново се поставя във фурната и се пече още 10-15 минути, докато придобие приятен златист отенък, след което се изважда и се оставя напълно да изстине.
При изстиването, на повърхността на пая постепенно се образуват малки капки със златист цвят. Тези капки са дали и наименованието му - *Сълзите на ангела*.

* От коментарите към рецептата от руския форум:
- в тестото за блата може да се сложи какао, за да стане с тъмен цвят
- блатът може да се замести със смес от смлени или натрошени бисквити и масло (като при чийзкейковете)
- вместо ванилия - може да се сложи настъргана кора от лимон или портокал
- в изварената смес може да се прибавят пресни или сушени плодове (стафиди и др), конфитюр (съответно ще трябва да се намали количеството на захарта), ядки 

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft