Пиле на тиган с гъбен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пиле на тиган с гъбен сос
Пиле на тиган с гъбен сос
admin
Добавена от: admin
94456
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

обезкостени пилешки гърди без кожа
зехтин
1 с.л. масло
2-4 с.л. брашно, подправено със сол и черен пипер
2-4 стръка пресен лук, нарязан на ситно
сол и черен пипер на вкус
2 скилидки чесън, нарязани на много ситно
1/4 чаша бяло вино
1/4 - 1/2 чаша пилешки бульон
1 тарелка гъби (печурки или друг вид), измити и нарязани
1 с.л. готварска сметана
магданоз

В дълбок тиган загрейте зехтина и маслото. Подсушете пилешките гърди и ги поръсете леко с овкусеното брашно. Сложете нарязания лук в тигана и го задушете до омекване, добавете чесъна и задушавайте още 2 минути, така че да не загори чесънът. Избутайте лукът и чесънът в единия край на тигана и добавете пилешкото. Гответе гърдите, докато станат приятно златисти на цвят от двете страни. Поръсете с нарязан магданоз. Добавете бялото вино и пилешкия бульон. Възварете ястието и намалете огъня, така че да закъкри. Прибавете гъбите, покрийте отчасти пилето с капак и оставете соса и гъбите да поврат около пилешките гърди, докато пилето се свари до готовност.
След като пилето е готово, извадете го върху чиния за сервиране и покрийте. Добавете сметаната към соса и разбъркайте внимателно, докато се смесят. Излейте соса върху пилешкото и го оставете 5 минути, да поеме от аромата на гъбите. Непосредствено преди поднасяне наръсете отгоре прясно нарязан магданоз.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft