Пиле на тиган със сос от праз

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пиле на тиган със сос от праз
Пиле на тиган със сос от праз
admin
Добавена от: admin
20780
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 резена бекон, нарязани на парченца
8 пилешки бутчета (около килограм)
сол и прясно смлян черен пипер
3 скилидки чесън, счукан
1 връзка праз, само бялата и светлозелената част - разполовени и после нарязани
2 с.л. брашно
1 чаша пилешки бульон
1/2 чаша сметана
2 с.л. нарязан пресен магданоз
резенчета лимон
 

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете бекона в тиган с дебело дъно и го запържете на умерен огън, докато пусне мазнина - около 5 минути. Избутайте бекона встрани на тигана. Подправете пилето със сол и черен пипер, след това сложете бутчетата в тигана и пържете, обръщайки, докато започнат да покафеняват - около 5 минути. Разбъркайте вътре чесъна и праза, след това поставете пилето най-отгоре върху зеленчуците. Прехвърлете тигана във фурната и печете, докато пилето стане златисто и е добре изпечено. Прехвърлете бутчетата върху плато.
Внимателно върнете тигана на котлона на умерен огън. Поръсете с брашното и бъркайте около 1 минути. Добавете бульона и сметаната и задушете още малко - около 2 минути - при непрекъснато бъркане. Оставете соса да заври и гответе, докато сосът се редуцира - около 5 минути. Разбъркайте вътре магданоза и изстискайте малко лимонов сок. Залейте с получения сос бутчетата и поднесете с останалите резени лимон.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft