Пилешки гърди на фурна с доматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки гърди на фурна с доматен сос
Пилешки гърди на фурна с доматен сос
admin
Добавена от: admin
30558
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 пилешки филета (от бутчета или бяло месо)
10-тина парчета кашкавал/сирене
3 глави лук, обелени и ситно нарязани
1 буркан консервирани домати – обелени и нарязани или пасирани
8 с.л. олио
4 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 с.л. изсушен риган
1/4 ч.л. червен пипер
2 стърка пресен босилек
1/2 чаша галета
1/2 чаша брашно
2 яйца, разбити
сол на вкус

В част от олиото се запържват нарязаните лук и чесън, докато станат златисти. Прибавят се нарязаните домати, овкусява се с подправките и всичко се вари на бавен огън, докато сосът се сгъсти. 

През това време гърдите се овалват в брашното, разбитите яйца и най-накрая - в галетата. Запържват се в тиган със съвсем малко мазнина от двете страни, докато се зачервят, след което се прехвърлят в тавичка. Отгоре се налива доматеният сос. Върху всяко парче месо се слагат по 1-2 парченца кашкавал/сирене и ястието се запича за 10-тина минути в силна фурна, докато кашкавалът се поразтопи (сиренето хване приятна коричка). 
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft