Пилешки гърди с гъби и ориз

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки гърди с гъби и ориз
Пилешки гърди с гъби и ориз
admin
Добавена от: admin
53490
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

пилешко месо - 6 броя пилешки гърди
сол - 1/2 ч.л.
черен пипер - смлян
зехтин - 2 с.л.
лук - 1 глава, нарязана на кръгове
червени чушки - 1 червена пиперка, нарязана на парченца
чесън - 3 скилидки, накълцан
домати - 400 г консервирани
бульон - 250 мл пилешки
босилек - 1 с.л. ситно нарязан пресен
ориз - 150 г бял
гъби - 300 г
маслини - 120 г 

Посоляваме и поръсваме с черен пипер пилето, след което запържваме в малко мазнина за няколко минути. Слагаме в голям тиган лука и пиперката да се запържат за 3 минути и добавяме чесъна, след което нарязаните гъби.

След като омекнат, добавяме доматите и 2-3 с.л. доматен сок. Добавяме и бульона и сол. Отново поръсваме с черен пипер и оставяме да заври.

После слагаме и ориза и като заври намаляме огъня и похлупваме за 10 минути. Месото връщаме в тигана при соса, оставяме за още 10 минути да се задуши. Най-накрая се добавят нарязаните маслини. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft