 
                
            
	пилешко месо - 6 броя пилешки гърди
	сол - 1/2 ч.л.
	черен пипер - смлян
	зехтин - 2 с.л.
	лук - 1 глава, нарязана на кръгове
	червени чушки - 1 червена пиперка, нарязана на парченца
	чесън - 3 скилидки, накълцан
	домати - 400 г консервирани
	бульон - 250 мл пилешки
	босилек - 1 с.л. ситно нарязан пресен
	ориз - 150 г бял
	гъби - 300 г
	маслини - 120 г 
Посоляваме и поръсваме с черен пипер пилето, след което запържваме в малко мазнина за няколко минути. Слагаме в голям тиган лука и пиперката да се запържат за 3 минути и добавяме чесъна, след което нарязаните гъби.
След като омекнат, добавяме доматите и 2-3 с.л. доматен сок. Добавяме и бульона и сол. Отново поръсваме с черен пипер и оставяме да заври.
После слагаме и ориза и като заври намаляме огъня и похлупваме за 10 минути. Месото връщаме в тигана при соса, оставяме за още 10 минути да се задуши. Най-накрая се добавят нарязаните маслини.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








