По това време на годината най- много обичаме такава салатка- върви идеално с ракийката и винцето вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По това време на годината най- много обичаме такава салатка- върви идеално с ракийката и винцето вечер
По това време на годината най- много обичаме такава салатка- върви идеално с ракийката и винцето...
20934
По това време на годината най- много обичаме такава салатка- върви идеално с ракийката и винцето вечер
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

По това време на годината най-много обичаме да консумираме именно такива салати. През есента печем чушки, белим ги и ги прибираме във фризера за зимата.

Така през цялата зима имаме чушки за приготвяне на катък или миш-маш. Тази салата е супер лесна и много вкусна. Приготвя се за кратко време.

Можете да я направите дори за коледната трапеза. А продуктите никак не са много – вижте какви са те:

5-6 печени чушки

500 грама цедено кисело мляко

150-200 грама сирене (аз използвах овче, но спокойно може да замените с краве)

3-4 скилидки чесън

по желание: малка шепа орехи за отгоре

 

Начин на приготвяне:

Ако чушките са замразени, предварително ги премествам в хладилника, за да се размразят. Ако използвам от буркан, ги отцеждам добре. Нарязвам чушките на дребно и ги слагам в подходяща купа.

Изсипвам цеденото кисело мляко. Натрошавам сиренето и пресовам чесъна. Разбърквам всичко много добре и прибирам в хладилника да се охлади за половин час.

Премествам в подходяща чиния и по желание украсявам с малки парченца печени чушки, магданоз и натрошени орехови ядки.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft