Приятелките ми се избиват за рецептата: Патентованите ми мариновани чушки - тайната е в чесъна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Приятелките ми се избиват за рецептата: Патентованите ми мариновани чушки - тайната е в чесъна!
Приятелките ми се избиват за рецептата: Патентованите ми мариновани чушки - тайната е в чесъна!
1038913
Приятелките ми се избиват за рецептата: Патентованите ми мариновани чушки - тайната е в чесъна!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато ги отвориш зимата, и си спомняш аромата на лятото! Има ли нещо по-хубаво? Тези мариновани чушки са отличен вариант за зимнина и със сигурност ще си ги приготвяте редовно, ако ги опитате само веднъж! 

От посочените продукти се получават около 10 половинлитрови буркана готова продукция.

Продукти:

3 кг червени чушки

1 връзка копър

3 глави чесън

250 мл олио

1 чаша захар

2,5 л вода

500 мл оцет

3 с.л. сол

Приготвяне:

  1. Измийте добре чушките, отстранете семената и нарежете на големи ивици.
  2. Чесъна нарежете, а копъра накълцайте ситно или смелете в блендер.
  3. Смесете водата, оцета и олиото. Добавете солта, захарта, сложете съда на котлона и оставете да заври.
  4. Потапяйте чушките на малки порции във врящата марината и дръжте вътре за 3-4 минути. След това ги извадете и подредете в стерилизирани буркани, като редувате с пластове чесън и копър.
  5. Изсипете останалата марината в бурканите, за да ги напълните, и затворете плътно със стерилизираните капаци.
  6. Обърнете бурканите и ги оставете така, докато изстинат.
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft