1 кг кюфтета от 500 гр. кайма! Не рецепта, а съкровище:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
1 кг кюфтета от 500 гр. кайма! Не рецепта, а съкровище:
1 кг кюфтета от 500 гр. кайма! Не рецепта, а съкровище:
72956
1 кг кюфтета от 500 гр. кайма! Не рецепта, а съкровище:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитайте рецептата за пържени кюфтета на кулинарния блогър Том Филос, която е една от най-добрите. Кюфтенцата стават много сочни и вкусни, изядохме ги за час и затова ги правя за втори път, в двойна доза.

Процедурата е проста, а резултатът е на ниво, няма да съжалявате, ако ги направите. Ето какво ви трябва, за да направите тези 1 кг кюфтета от 500 гр. кайма :

1 кг кюфтета от 500 гр. кайма

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

  • 500 г мляно месо
  • 4 яйца
  • 50 мл слънчогледово олио
  • 250 г брашно
  • 1 пак.бакпулвер (10 г)
  • 50 г галета
  • 280 мл вода
  • смлян черна черен пипер
  • сол
  • суха зеленчукова подправка (вегета) на вкус
  • олио за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Слагаме каймата в по-дълбок съд и добавяме четири яйца. Омесете сместа на ръка, докато яйцата се поемат в месото. След това добавете 50 ml олио и месете отново, докато се поеме напълно.

яйца в каймата

В отделна купа пресейте брашното и го смесете с пакетче бакпулвер. Започнете постепенно (на два-три пъти) да го добавяте към месото, като го месите на ръка. Трябва да е равномерно и да не остават бучки.

кюфтета с брашно

смес за кюфтета

След това добавете галетата и омесете отново, за да се разпределят съставките. В този момент сместа е доста гъста, така че започнете да добавяте водата постепенно. Месете на ръка през цялото време. Накрая подправете на вкус и разбъркайте отново. Трябва да се получи полутечна, гъста, хомогенна и равномерна смес.

кайма за пържени кюфтета

смес за кюфтета

Покрийте купата с плик или най-добре с кухненско стреч прозрачно фолио и оставете сместа да престои няколко часа в хладилник, най-добре цяла нощ. През това време сместа ще стегне и всички подправки ще се поемат и обединят.

смес за пържени кюфтета

В широк тиган сложете олио (мин 2 см) да се загрее на умерена температура. Поставете студена вода или олио в малка чаша или купичка, след което натопете вътре малка лъжица, преди да гребнете от сместа.

Пускаме малки топчета в сгорещеното олио и ги пържим от двете страни до приятен загар. Извадете ги с решетъчна лъжица върху покрита с хартиена кърпа чиния, за да попие излишната мазнина.

пържени кюфтета

Да ви е сладко!

сочни пържени кюфтета

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft