Пролетна Диета с ядки - отслабване 3 кг за 10 дни

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Пролетна Диета с ядки - отслабване 3 кг за 10 дни
33177
Пролетна Диета с ядки - отслабване 3 кг за 10 дни

Основната й цел е да замени животинския протеин с този, съдържащ се в ядките (орехи, кашу, лешници, бадеми). За разлика от повечето екстремни диети, в тази   диета с ядки  има балансирано меню и има само едно ограничение - порцията при всяко хранене да не надвишава 250 грама.

Този хранителен режим е определен за 10 дни, през които трябва загубите 3 килограма. Ядките са добър източник на протеини и мазнини , под формата на полезни за здравето ненаситени мастни киселини. Съдържат голямо количество витамини E, B i B1, които влияят положително на кожата.

Орехи -  От орехите се прави орешарка – тинктура, особено ефикасна при стомашни проблеми. Белтъчините на орехите спомагат за увеличаване на мускулите и дават физическа сила. Орехите имат леко прочистващи свойства. Могат да се консумират от диабетици.

Лешници -  Тези ядки са много хранителни, съдържат около 60% мазнини. Не са трудносмилаеми, затова се препоръчват на деца, на страдащи от анемия, при нервни кризи и интензивно умствено натоварване. 100 грама лешници покриват четиридневната нужда на организма от витамин Е.

Фъстъци -  Те са богати на витамин Е и витамини от група В, фосфор и ниацин. Съдържат две важни мастни киселини: линоленова и фъстъчена, които имат способността за понижаване нивото на холестерола в кръвта.

Американски орехи - (Pecans) Богати са на витамин B1, участващ в метаболизма на въглехидратите. От всички ядки съдържат най-много антиоксиданти, благодарение на което понижават нивото на лошия холестерол в кръвта.

Кашу -  Имат около 40% мазнини. Добър източник на белтъчини за вегетарианците. Съдържат фолиева киселина, особено необходима за бременни жени.

Ядки от Гинко -  Тези ядки, са плодове от дървото Гинко. Растат в Далечния изток. В Европа тези ядки са достъпни само в консерви. Добавят се към супи и риби.

Шамфъстък  - Не само вкусни, но и богати на ненаситени мастни киселини и протеини ядки. Съдържат много белтъчини и целулоза, но и магнезий, калий, витамин Е и витамини от група В. Добре регулират работата на сърцето.

През този период не консумирайте захар и бонбони.

Примерно меню
 

Варианти за закуска :
- салата от рукола, домати, натрошени бадеми, подправена със зехтин, пита, черно кафе;
- запеканка от извара със сос от портокалов сок, поръсена с бадеми, чай;
- парче пица с плънка от домати, зелена чушка и козе сирене, поръсена с натрошено кашу.
 

Варианти за обяд :
- крем-супа от картофи и копър, маруля със зехтин и смлени ядки, чаша зеленчуков сок (доматен, от морков или от тиква);
- крем-супа от броколи и бели гъби със сметана, шепа орехи, шепа стафиди или сушени сини сливи, сок от горски плодове (от ягода, касис, череши)
- доматен сок с босилек, салата от пържени картофи и листа от Лоло Росо с майонеза, чаша неподсладено кисело мляко за пиене.
 

Варианти за следобедна закуска :
- шепа ядки, шепа стафиди;
- шепа ядки, ябълка;
- шепа ядки, шепа фурми.
 

Варианти за вечеря :
- по-течна овесена каша, приготвена с вода, билков чай (лайка, мента, маточина);
- салата от настъргани моркови със сметана, компот от сушени сини сливи или сушени кайсии;
- салата от саламурено сирене, попарен спанак и зехтин, студен чай каркаде.
 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft