Свинско с екзотичен сос

вход през zajenata.bg
Свинско с екзотичен сос
admin
Добавена от: admin
10735
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 зелени ябълки
15 зрели смокини
450 гр. свинско филе
1 с. л. олио
1 с. л. чесън на прах
1 1/2 ч. л. мащерка
1 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
2 ч. л. олио
1/2 чаша бяло вино
3 с. л. мед
магданоз или прясна мащерка за гарниране

Ябълките се обелват и се отстраняват семките. Всяка се нарязва на 16 парчета. Смокините се разполовяват. В купа се смесват 1 супена лъжица от олиото, чесъна на прах, мащерката, солта и черния пипер. Филето, разделено на четири приблизително еднакви пържоли, се натрива със сместа с подправките.

В грил или обикновен тигат се загрява олио, добавя се свинското и се готви по 2 минути от всяка страна. Температурата се намалява и се оставя още 3 - 4 минути. Свинското се отстранява от огъня и се запазва топло.

Ябълките, смокините и виното се сипват в тиган. Сместа се вари докато течността се изпари - около 8 минути. Добавя се меда и се разбърква докато ябълките и смокините се покрият с него.

Свинското се поставя в чинии за сервиране и се полива със смокиновата смес. Гарнира се с пресен магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft