Сладкарски уроци: Как да си направим сами торта Наполеон в няколко лесни стъпки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Сладкарски уроци: Как да си направим сами торта Наполеон в няколко лесни стъпки
Сладкарски уроци: Как да си направим сами торта Наполеон в няколко лесни стъпки
admin
Добавена от: admin
42801
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
300 гр. брашно
100 гр. захар
120 гр. маргарин
150 гр. сметана
2 яйца
1 бакпулвер
За крема:
4 яйца
200 гр. захар
5 супени лъжици брашно
1 л прясно мляко
150 гр. маргарин
100 гр. пудра захар

Рецептата, която всички обожават - прочутата торта Наполеон. Сигурно ви изглежда сложно, но с тези прости инструкции стъпка по стъпка ще се справите без проблем. 

Смесете яйцата със захарта, добавете маргарина, сметаната, брашното и бакпулвера, и омесете тесто. Трябва да е меко и удобно за работа. Поставете го в хладилника за половин час.

Крем:
Смесете яйцата със захарта, добавете 5 супени лъжици брашно, изсипете сместа в мляко и варете на водна баня, докато се сгъсти. 
Разбийте маргарина с пудрата захар, добавете към сварения крем и ги разбийте заедно.

Извадете тестото от хладилника, разделете го на 8 части и от всяка част разточете кора с големината на тавата/формата за печене. Преди да изпечете корите, набодете ги с вилица и ги сложете в покритата с хартия за печене форма. 

торта наполеон

торта наполеон 1
Изпечете така всички 8 кори. 
Всяка кора намажете с крем, съединете ги, след това намажете тортата отстрани и отгоре, и я поставете в хладилника да стегне. 

торта наполеон 2

Отгоре поръсете по желание с натрошените при печенето кори, ядки, кокос или натрошени бисквити.

торта наполеон 3

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft