10 Рецепти за вкусни Великденски козунаци

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Сладки охлюви от козуначено тесто
184802

Сладки охлюви от козуначено тесто

Продукти:

1/2 ч. ч. прясно мляко
на върха на ножа шафран
колко орех прясна мая
или 1 ч. л. суха мая
250 г брашно
100 г краве масло
2 жълтъка
щипка сол

2 с. л. розова вода
2 с. л. разтопено масло
3 с. л. кристална захар
1 жълтък
1 с. л. прясно мляко
100 г сладко от портокалови кори
Приготвяне:

• Шафранът се попарва с горещото мляко и се оставя да постои, докато млякото изстине.
• Маята се разбърква с щипка сол, захар, 2 с. л. прясно мляко и 1 ч. л. брашно.
• След като маята втаса, се смесва с брашното, останалото мляко, шафрана, маслото, розовата вода и жълтъците и се замесва козуначено тесто, което се оставя да втасва на топло място.
• След това тестото се разточва на кора с дебелина 6 мм, намазва се с разтопеното масло, отгоре – с портокаловото сладко и се навива на руло.
• С натопен в топла вода нож се нарязват парчета, дебели около 1 см, които се нареждат в добре намаслена тавичка.
• С помощта на сладкарска четка се намазват с разбития с прясното мляко жълтък и се поръсват с кристална захар.
• Сладките охлюви от козуначено тесто се пекат в предварително затоплена до 180 градуса фурна за 15-20 минути. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft