Сладкиш с кафе и канела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Сладкиш с кафе и канела
Сладкиш с кафе и канела
admin
Добавена от: admin
69964
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 г краве масло
1 ч. ч. захар
4 яйца
1 ч. л. ванилова есенция
3 ч. ч. брашно
4 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. ч. заквасена сметана

за поръсване:
½ ч. ч. кафява захар
1 ч. л. канела

за сиропа:
1 ч. ч. прясно мляко
2 ч. л. разтворимо кафе
100 г масло
½ ч. ч. захар
½ ч. ч. кокосови стърготини за поръсване

Маслото се разбива със захарта на крем. Към тях едно по едно се прибавят яйцата и след това ванилията.
Содата се разбърква със сметаната, а брашното се смесва с бакпулвера.
В яйчната смес се сипва половината брашно, сметаната и след това се добавя другата половина от брашното, като не бива да се прекалява с бъркането.
Смесват се захарта и канелата за поръсване.
Половината тесто се сипва в намаслена форма за сладкиши и се покрива с половината от сместа за поръсване. Отгоре се слага останалото тесто и се покрива с другата част от канелената захар.
Сладкишът се пече в загрята фурна на 180° С около 50 мин. Оставя се да почине 10 мин. и се изважда от формата.
Сиропът се приготвя, като всички съставки се слагат да заврат. Щом кипне, се отстранява от котлона и с него се сиропира сладкишът. За да попие по-добре сиропът, сладкишът може да се върне във формата, в която е печен, и тогава да се сиропира. Поръсва се обилно с кокосови стърготини.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft