Сочен шоколадов сладкиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Сочен шоколадов сладкиш
Сочен шоколадов сладкиш
admin
Добавена от: admin
286698
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

яйца
70 гр захар
120 гр брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 супена лъжица какао на прах
200 мл прясно мляко
70 мл олио
3 супени лъжици мармалад или конфитюр (в случая е използван конфитюр от боровинки)
За заливката:
100 гр захар
100 гр. масло (маргарин)
50 мл вода
100 гр орехи (смлени)
2 супени лъжици шоколадов крем (течен шоколад)


Разбийте белтъците със захарта, след което постепенно добавете жълтъците.



В сместа добавете млякото, олиото, няколко супени лъжици мармалад и разбъркайте добре.
Брашното разбъркайте с бакпулвера и какаото. Добавете брашнената смес в яйчената и отново разбъркайте добре.
Покрийте съда за печене (20 x 20 см) с хартия за печене и вътре изсипете тестото.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути.
Междувременно пригответе заливката. Смесете в тенджерка на умерен огън водата, захарта и маслото и ги разтопете. Добавете течния шоколад и орехите и разбъркайте добре.
Набодете още топлия сладкиш с вилица на няколко места и веднага го залейте с топлия шоколадов сос.
Оставете сладкиша да се охлади, а след това го сложете в хладилник няколко часа, за да се втвърди хубаво. Нарежете на кубчета и поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft