Тестени полумесеци с гъби и фъстъци

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Тестени полумесеци с гъби и фъстъци
Тестени полумесеци с гъби и фъстъци
admin
Добавена от: admin
5210
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
сол
За плънката:
600 г гъби
1/2 ч. ч. фъстъчени ядки
2 глави лук
1/2 ч. ч. топено масло
черен пипер
щипка канела
магданоз, сол
За соса:
1 кг кисело мляко
2 сл. брашно
1 яйце
5 скилидки чесън
джоджен, сол

От брашното, хладкото мляко и малко сол се омесва средно твърдо тесто. Оставя се да отлежи. Нарязаният на ситно лук се задушава в част от мазнината, поставят се нарязаните гъби, подправките и отделно задушените в останалото масло фъстъчени ядки. От тестото се разточва кора с дебелина 1/2 см и се изрязват кръгчета с диаметър 4 см
В единия край на всяко кръгче се поставя от плънката, прегъва се и краищата се притискат с вилица.
От киселото мляко, яйцето, 1/2 ч. ч. вода и брашно се разбива сос. Слага се на огъня да заври и в него се пускат тестените полумесеци с плънката. Накрая сосът се подправя със счукания чесън. Готовите полумесеци се поднасят топли, а сосът се сервира отделно.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft