 
                
            
	6 супени лъжици зехтин или олио
	2 глави Kромид Лук
	2 скилидки чесън
	2 чаени лъжички прясна ситно нарязана мащерка
	1 чаена лъжичка настъргана кора от лимон
	350 г ориз
	150 мл бяло вино
	900 мл пилешки бульон, приготвен от 2 кубчета "Галина Бланка"
	500 г пресни гъби
	1 супена лъжица ситно нарязан магданоз
	В 3 супени лъжици  зехтин или олио запържваме нарязания на дребно лук, счукания чесън, мащерката и настърганата кора от лимон.
	Прибавяме измития ориз и пържим 1 минута, като непрекъснато бъркаме. Наливаме бялото вино и готвим, докато то се изпари.
	Приготвяме  бульона и горещ го прибавяме постепенно към ориза. Готвим, докато оризът попие целия бульон, около 20 минути.
	В останалия зехтин запържваме изчистените и измити гъби, като по-едрите нарязваме. Прибавяме към ориза.
	Слагаме магданоза и черния пипер. Разбъркваме. Покриваме с фолио за 5 минути и поднасяме ризотото още топло.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








