10 рецепти за Тирамису

вход през zajenata.bg
454786

Тирамису с ликьор

250 г сирене Маскарпоне
250 г извара
1 кутия (340 г) ананас
125 мл сок от консервирания ананас
100 г захар
200 мл готварска сметана
30 г бисквити Амарети
125 мл яйчен ликьор
10 г краве масло
100 г филирани бадеми

• В купа се разбъркват Маскарпоне, изварата, захарта и сокът от консервирания ананас.
• Готварската сметана се разбива с миксер и се прибавя към крема.
• Разбърква се внимателно.
• Шайби ананас се отцеждат от сока и се оставят настрани.
• Във купа за сервиране на дъно се поставя 1 част от крема.
• Отгоре се разпределят начупените бисквити Амарети и 1/2 от яйчен ликьор.
• Нареждат се отцедените шайби ананас и се покриват с останалия крем.
• Отделно в тиган се разтопява кравето масло и се запържват филираните бадеми на среден огън.
• Тирамисуто с яйчен ликьор се поръсва с охладените бадеми и се оставя да престои за една нощ в хладилник.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft