10 рецепти за Тирамису

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тирамису с бишкоти и маскарпоне
454785
Тирамису с бишкоти и маскарпоне

Тирамису с бишкоти и маскарпоне

5 жълтъка

500 гр. сирене маскарпоне
120 гр. захар
50 мл. ром
30 мл. кафеен ликьор или вино Марсала
250 мл. сладкарска сметана
около 40 бишкоти Савоярди
студено кафе, смесено с ром и захар за напояване на бишкотите

• Жълтъците се разбиват със захарта, слагат се на водна баня и се разбиват, докато побелеят и се сгъстят.
• Междувременно се прибавят рома и калуата (или марсалата) и всичко се разбърква.
• Смъква се от котлона и се разбива още 3-4 минути, докато започне да се охлажда.
• Маскарпонето се разбърква, докато стане кремообразно, а в друг съд се разбива сметаната.
• Към маскарпонето внимателно се добавя яйчената смес и всичко се разбърква добре.
• Накрая прибавяме сметаната, като всичко се смесва леко с помощта на шпатула или лъжица.
• Тирамисуто може да се реди в подходящ размер тава или тенджера, ако след това ще се обръща.
• Дъното на тенджерата се покрива със свежо фолио и започва реденето в следната последователност: крем, бишкоти, крем, бишкоти, крем, бишкоти.
• Преди реденето всяка бишкота се потапя за много кратко в сместа от кафе, ром и захар.
• Съдът се покрива с фолио и се оставя за една вечер в хладилник, за да може всичко да стегне.
• След това се обръща в поднос или голяма чиния, за да може да се украси.
• Отгоре се поръсва с неподсладено какао, а може и с настърган шоколад. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft