Това е топ рецептата ми за лятото, след работа тичам към нас само като се сетя за нея, а мъжа ми...
28 Юли 2017
183633
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Патладжан с яйца и сирене на фурна
Необходими продукти
патладжан - 3-4 бр.
краве сирене - 200 г
кашкавал - 150 г
яйца - 3 бр.
галета - 1 с.л.
доматено пюре - 200 мл
чесън - 1 бр.
чер пипер - 1 к.л.
магданоз - 3-4 стръка
олио - 3-4 с.л.
сол - на вкус
Начин на приготвяне
Нарязваме патладжана на колелца, посоляваме го и го оставяме да се отцеди. След като се е отцедил го запържваме за кратко време.
В отделен съд натрошаваме сиренето и го смесваме с яйцата и галетата.
В малка правоъгълна тавичка редим ред патладжан, ред сирене и завъшваме с патладжан. Отгоре заливаме с доматен сос, запържен 10 минути в малко олио с чесън и сол. Поръсваме с черен пипер, добавяме нарязания на ситно магданоз. Завършваме с настърган кашкавал. Слагаме ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна и печем около 15-20 минути.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари