Златна запеканка от тиквички, идеалната рецепта за лятна вечеря
        
        
        
                     6 Август 2023
                
                140683
                            какво четем
                    Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Опитните домакини знаят кои ястия да готвят през зимата и кои през лятото. Сезонните ястия са чудесен начин да разнообразите отегченото домашно меню и в същото време да освежите собствените си кулинарни умения.
 Така например днешната ни рецепта е един от истинските летни ексклузиви. Гювечът от тиквички от млади тиквички е страхотно ястие за летните жеги. Максимални резултати с минимални средства и усилия.
                Запеканка от тиквички златиста и вкусна
От гледна точка на лекар, има малко по-полезни зеленчуци от тиквичките . Колекцията от витамини и микроелементи, скрити в тези плодове, ще бъде от полза за всеки! Е, за хора, страдащи от заболявания на сърдечно-съдовата система, се препоръчва да преминат към естествена диета с тиква през лятото. Вкусно, здравословно и дори нискокалорично. Солидни плюсове!
Съставки
- 500 г тиквички
- 100 г сирене
- 100 г брашно
- 2-3 яйца
- 1 ч.л. бакпулвер
- копър
- чесън
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Измийте тиквичките и ги настържете на едро ренде. Изпратете ги в дълбока купа. Внимателно и ефективно настържете сиренето, изпратете го и там. Направете същото и с чесъна.
- Смесете настърганата тиквичка, сиренето, чесъна в дълбока купа. Към тях добавете брашното, яйцата, бакпулвера. Сол, черен пипер, добавете ситно нарязан копър. След това разбъркайте до гладкост.
- Поставете получената маса в тава за печене. Внимателно изравнете повърхността на масата. Сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до зачервяване около 40-45 минути.
- Това е всичко, първокласна запеканка от тиквички е готова. Горещо от топлината, най-добре се яде за вечеря. Е, от хладилника ще стане както за закуска, така и за обяд. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                

 
                                            
                                        




 
                                         
                                         
                                         
                                         
                                         
                                        







