Торта Ягодов сън - свежа, сочна и с много крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Торта Ягодов сън - свежа, сочна и с много крем
Торта Ягодов сън - свежа, сочна и с много крем
admin
Добавена от: admin
20334
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
7 яйца
7 супени лъжици захар
7 супени лъжици брашно
1 пакетче бакпулвер
За крема:
1 литър прясно мляко
150 гр. нишесте
300 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
200 гр. масло
800 гр. ягоди

1. Първо се приготвя кремът: млякото се слага за заври, а в купичка се разтваря нишестето с малко вода. След като млякото заври, на тънка струйка се добавя разтвореното нишесте, като непрекъснато се разбърква, докато се получи гъста смес. След това се прибавят обикновената и ваниловата захар и се бърка, докато се разтворят. Кремът се оставя да се охлади. 
2. За блата: яйцата се разбиват с миксер заедно със захарта 10-тина минути. След това бавно се добавя брашното, смесено с балкпулвера, и бавно се разбива, за да се хомогенизира сместа. 
Тестото се изсипва в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене, и се пече в предварително загрята фурна за 15 минути на 200 градуса. Блатът се охлажда 20-тина минути. 
3. Маслото, размекнато на стайна температура, се нарязва на кубчета и се обърква хубаво с охладения крем (може и с миксер). 
Ягодите се измиват и се нарязват на половинки. 
4. Охладеният блат се разрязва хоризонтално на 2 равни части. Тортата се сглобява така: блат/крем/нарязани ягоди/блат/крем/ягоди. Оставя се да се охлади напълно (най-добре 1 нощ), преди да се поднесе.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft