Фъстъчени ореховки с глазура

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Фъстъчени ореховки с глазура
Фъстъчени ореховки с глазура
admin
Добавена от: admin
7720
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши овесени ядки
щипка сол
10 фурми, без костилките
1/2 чаша фъстъчено масло
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
6 с.л. бадемово мляко (или прясно мляко)
цели орехови ядки
1/2 банан, нарязан на четвъртинки
2 с.л. настърган кокосов орех
1/2 чаша шоколадов чипс (натрошен шоколад)
2 ч.л. кокосово масло
щипка едра морска сол

В кухненския робот смелете овесените ядки, солта, канелата и индийското орехче на фино брашно. Прибавете фурмите и фъстъченото масло и бъркайте още 30-45 секунди. Добавете бадемовотот мляко и пулсирайте, докато се усвои от сместа. Ако консистенцията ви се струва прекалено гъста, може да добавите още малко мляко, а ако е рядка - още овесени ядки.
Сложете полученото тесто в хладилника да се охлади, докато приготвяте глазурата. Нарежете половинката банан на дебели кръгчета около 2,5 см. Разрежете и тях на половинки. Пригответе настрана кокоса и орехите.
С малка лъжичка гребвайте от тестото и оформете на малки топчици. Поставете топките върху покрита с хартия за печене повърхност.
Направете 4 комбинации за топинга: само банан, само орех, орех и кокос, банан и кокос. За банановите и ореховите топки просто притиснете по 1 орехова ядка или парченце банан върху топчиците. Притиснете добре, така че да полепнат върху тестото. За кокосовите топинги: вземайте щипка настърган кокос и притискайте върху топчетата. След това притиснете отгоре орехче или бананово резенче върху кокоса.
След като продуктите свършат, сложете топките във фризера за 15 минути.
Разтопете шоколада с 2 ч.л. кокосово масло. След това потопете втвърдените фъстъчени топки в шоколада, така че да ги покрие напълно (може да поставите топчето върху вилица и да използвате лъжичка, за да го облеете с шоколада). Оставете излишния шоколад да изкапе от сладките, след това ги поставете обратно върху хартията за печене. Много леко поръсете всяка топка с натрошена на едро морска сол (много малко количество, може и да избегнете тази стъпка). Оставете готовите сладки обратно във фризера, докато шоколадът стегне - поне 15 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft