 
                
            
	брашно - около 400 г, колкото поеме за твърдо тесто
	прясно мляко - 50 мл
	сода за хляб - 2 ч.л. 
	масло - 150 г
	яйца - 2 броя
	ядки - 1 чаша смлени, орехи и бадеми
	стафиди - 150 г
	кайсии - 150 г сушени
	коняк - около 100 мл
	лимони - 50 мл лимонов сок
	кафява захар - 220 г 
	мед - 3 с.л. 
Сипете содата в млякото, разбийте маслото със захарта. Отделно разбийте на ръка яйцата и прибаветемлякото, коняка, лимоновия сок. Цялата смес се прибавя към захарта и маслото при непрекъснато бъркане.
Прибавете стафидите и нарязаните на дребно сушени кайсии, както и ядките, които трябва да запечете леко предварително. Започнете да обърквате с брашното, докато се получи твърдо тесто, което само да се отделя от лъжицата.
Оформят се овални сладки, които се подреждат върху намазнена хартия за печен. Пекат се в предварително загряна фурна, на 190-200 градуса, докато се зачервят. Готовите сладки за уиски се намазват веднага със смес от меда и малко коняк.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








