Шоколадова торта Амарети

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Шоколадова торта Амарети
Шоколадова торта Амарети
admin
Добавена от: admin
74526
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 г бисквити амарети (готови или домашни)
175 г натурален шоколад (70-75 % какао)
425 г течна сметана
4 супени лъжици бренди
3 супени лъжици портокалов сок
шоколад за украса - около 100 гр.

Начупете шоколада на парченца, поставете го в купа, добавете малко сметана и го поставете на водна баня ( над съд с кипяща вода, но дъното на купата да не допира водата). Разбърквайте докато се разтопи шоколада. Свалете купата от огъня, добавете останалото количество сметана и с миксер разбийте до пухкава смес.
Смесете брендито с портокаловия сок. Потапяйте бадемовите бисквити първо в брендито, след това в шоколадовия крем и след това поставете на дъното на форма за пудинг или дълбока стъклена купа. Намажете слоя бисквити с крем, отгоре наредете нов слой бисквити. Трябва да се получат 4 слоя. Покрийте формата с алуминиево фолио, отгоре поставете чиния и притиснете с тежест около 1 кг(най-лесно е да използвате пълна консервена кутия) и оставете да престои в хладилник една вечер. Преди да сервирате, потопете формата за няколко секунди в гореща вода и обърнете върху чиния за сервиране. Поставете за 15 минути в хладилник, за да се втвърди повърхността и след това украсете с шоколад.
За украсата: разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна, след което го разстелете върху мраморна повърхност и оставете да се охлади и втвърди. С нож или шпатула внимателно остържете от повърхността на дъската шоколада, така че да се образуват стружки. Украсете с тях готовата торта! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft