Баница с халва
22 Декември 2011
104151
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пакет точени кори
олио за намазване
За плънката
1 в.ч. захар
1 в.ч. лимонада
1 в.ч. брашно
1 в.ч. орехови ядки
1 пакет тахан халва /400 г/
1 бакпулвер
За сиропа
1. Приготвяме сиропа. Сваряваме водата със захарта и ванилията.
2. Приготвяме плънката. В съд разбиваме захарта с лимонадата, прибавяме брашното, предварително смесено с бакпулвера. Смиламе ореховите ядки и ги прибавяме към сместа.
3. Натрошаваме тахан халвата, слагаме я в плънката.
4. Намасляваме тава за печене. Намазваме с олио две кори, нанасяме в единия край 2-3 с.л. от плънката. Завиваме на руло, поставяме ги в тавата. Редим по свършване на корите.
5. Печем в силно загрята фурна, на 180-200 градуса, за 15-20 мин. След като се изпече, заливаме баницата със студения сироп.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари